Stankoverlast leidt naar hennepkwekerij. Zeven aanhoudingen

Enschede – Agenten hielden op zaterdag 28 juni zeven mannen aan in een hennepkwekerij in een bovenwoning aan de Dr. Coppesstraat.

De kwekerij kwam aan het licht na meldingen van stankoverlast en verdachte personen rond de woning.

Na de meldingen gingen agenten omstreeks 10.00 uur naar de woning. Voor de woning roken ze de onmiskenbare stank van hennep. Nadat ze waren binnengelaten in de woning, troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 288 planten. 

Zeven mannen die bezig waren de kwekerij te oogsten werden aangehouden. Het betreft vijf mannen uit Enschede in de leeftijd van 21 tot 50 jaar, een 32-jarige man uit Den Haag en een 44-jarige Hengeloër. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook werd een BMW in beslag genomen.

Daar wil je niet naast wonen!
Hennepkwekerijen zorgen voor overlast en levensgevaarlijke situaties voor omwonenden. In het bijzonder wanneer de kwekerij in een geschakelde woning of hoogbouw zit. De kwekerij aan de Dr. Coppesstraat zorgde voor ernstige stankoverlast. 

Daar wil je niet naast wonen! Neem daarom contact op met de politie als u het vermoeden heeft dat er in uw buurt een hennepkwekerij zit. Melden kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

(Bron: politie)