Liquidatie Joey Moes uit Enschede in Opsporing Verzocht

Enschede – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 30 juni zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de liquidatie van Joey Moes op woensdagavond 17 december 2014.

Die avond werd het slachtoffer van korte afstand in het hoofd geschoten op de Zonstraat waarna hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Verdachte(n)
Nog dezelfde nacht werden in het centrum van Amsterdam drie verdachten aangehouden. Twee van hen werden al korte tijd later in vrijheid gesteld. Van de laatste verdachte, een inmiddels 31-jarige man uit Enschede, werd afgelopen week de voorlopige hechtenis opgeheven. De politie verdenkt deze 31-jarige man -waarmee het slachtoffer een conflict had over een partij harddrugs- van betrokkenheid bij de gewelddadige dood. Deze verdachte verklaart echter dat niet hij maar een voor de politie nog onbekende persoon genaamd Sam mogelijk betrokken zou zijn bij de dood van Joey Moes.

Reco en compo
In de uitzending wordt een reconstructie getoond van de laatste weken van Joey Moes in aanloop naar de fatale avond van woensdag 17 december. Hierbij worden ook bewakingsbeelden getoond waarop de nu 31-jarige verdachte te zien is. Ook wordt in de uitzending een compositietekening van de nog onbekende Sam getoond die op aanwijzing van deze verdachte is gemaakt. Deze Sam, die volgens de verdachte afkomstig zou zijn uit het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer zou volgens de verdachte een belangrijke rol spelen bij de dood van Joey Moes.

Wapen en beloning
Het wapen waarmee Joey Moes om het leven is gebracht is tot op heden nog niet terug gevonden. In de uitzending zal ook meer informatie over dit wapen worden gegeven. Mogelijk dat dit wapen door iemand is gevonden maar nog niet in verband werd gebracht met de moord op Joey Moes. Voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf heeft de hoofdofficier van Justitie van het Parket Oost-Nederland inmiddels een beloning van €10.000,- uitgeloofd.

Uitzending
De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 30 juni om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag (1 juli) worden herhaald om 11.30 uur op NPO2.

(bron: politie)