foto en video: Vier gewonden en grote ravage na aanrijding in Enschede

Enschede – Bij een aanrijding op de kruising Deurningerstraat/Vanekerstraat raakten vier personen gewond en ontstond een grote ravage. Van één bestuurder, een 32-jarige man uit Enschede, werd het rijbewijs ingevorderd en werd een bloedproef afgenomen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.00 uur. Volgens getuigen reed de 32-jarige Enschedeër met hoge snelheid vanuit het centrum de kruising op. Daar botste hij in de flank van een auto die vanaf de Vanekerstraat de kruising opreed. Beide auto’s tolden om hun as en raakten total loss. De bestuurder van de andere auto, een 57-jarige Enschedeër, raakte hierbij gewond. De auto van de 32-jarige raakte nog een auto die voor stoplichten stond. Ook die auto raakte total loss. De twee inzittenden, een 75-jarige vrouw en een 79-jarige man uit Enschede raakten hierbij gewond. Kruising was door de grote ravage en het onderzoek van de politie enkele uren afgesloten. Een aantal woningen rond de kruising liep door het ongeval schade op.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Het rijbewijs van de 32-jarige Enschedeër is ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag. Ook is een bloedproef afgenomen.

(bron: politie)
(video en foto: Jack Huijgens)