Woninginbrekers Enschede ingerekend dankzij getuigen

Enschede – In Enschede heeft de politie dankzij alerte getuigen een vijftal woninginbrekers kunnen aanhouden. Drie werden er op heterdaad gepakt. Twee anderen werden in een lopend onderzoek naar een van de inbraken opgepakt.

In een onderzoek naar een woninginbraak aan de Dotterbloemstraat afgelopen weekend hield de politie twee verdachten op heterdaad aan. De twee, een duo uit Enschede van 17 en 19 jaar, werden zaterdagnamiddag op heterdaad betrapt terwijl ze probeerden een deur van een woning open te breken. Getuigen waarschuwden direct de politie waarna de twee meteen konden worden gepakt. Bij het daarop volgende onderzoek werden maandag nog twee Enschedeërs van 17 jaar opgepakt die ervan verdacht worden er bij betrokken te zijn.

Foto
Op de Boddenkampsingel werd maandagochtend een 32-jarige man zonder vast adres aangehouden. De man, een bekende van de politie, bleek te voldoen aan het eerder door een getuige opgegeven signalement te voldoen. De getuige had bovendien een foto van de man gemaakt. Bij de 32-jarige werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. In de buurt vonden agenten spullen terug die bij enkele inbraken in de buurt waren buitgemaakt. Schoensporen in de sneeuw die bij de spullen waren gezien bleken overeen te komen met de schoenen die de 32-jarige droeg.

(Bron: politie)