VIDEO: Gewapende overval op Aldi aan De Posten in Enschede, personeel gekneveld, geldbedrag buitgemaakt

Enschede – Twee onbekende, gewapende en gemaskerde mannen overvallen Aldi aan De Posten.
Op vrijdag 23 januari 2015 omstreeks 7.10 uur werd de chauffeur van de vrachtwagen die nieuwe lading voor de supermarkt afleverde door twee onbekende mannen met een wapen bedreigd.

De chauffeur werd gedwongen het pand binnen te gaan waar ook het aanwezige personeel werd bedreigd en gekneveld door de overvallers. De overvallers gingen er daarna met een onbekend geldbedrag vandoor. Één van hen had een zwarte tas bij zich met de opdruk ‘Jack en Jones’.

Onderzoek in volle gang
De politie stelt momenteel technische sporen veilig, zoekt met een speurhond in de omgeving, en neemt een verklaring af van de betrokkenen. Tevens wordt er een buurtonderzoek opgestart.

Bijzonderheden gefilmd of gefotografeerd?
Op dit moment is nog niet bekend welke richting en hoe de daders van de overval zijn gevlucht. Als iemand bij toeval bijzonderheden fotografisch of op film heeft vastgelegd wil de politie deze beelden heel graag gebruiken voor het onderzoek. Daarom het verzoek om deze over te dragen aan het Regionaal Overvallenteam Twente van Politie Oost-Nederland.

Politie zoekt getuigen:
Gezien het tijdstip, rond 7 uur in de ochtend, hoopt de politie op tips van mogelijke getuigen. Bijvoorbeeld mensen die in deze omgeving mogelijk de krant bezorgen, de hond uitlaten of vroeg naar hun werk gaan. Mocht iemand vanmorgen of misschien wel eerder bijzonderheden in de omgeving van de supermarkt de Aldi aan De Posten hebben gezien dan wil de politie graag met hen in contact komen. Dat kan bij elk politiebureau of telefonisch via 0900-8844. Ook is het mogelijk vertrouwelijk te spreken met iemand van het Team Criminele Inlichtingen Eenheid 079 345 89 99. Een tip helemaal anoniem melden kan via Meld Misdaad anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)
(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)