18-jarige man uit Enschede aangehouden voor bezit verboden wapen

Enschede – Een 18-jarige man uit Enschede is in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari aangehouden omdat hij in het bezit was van een verboden wapen.

De politie kreeg rond middernacht de melding dat op de Noord Esmarkerrondweg een 26-jarige vrouw uit Enschede zou zijn geslagen nadat ze had geconstateerd dat een ruit van haar auto die ze in de buurt had geparkeerd, was kapotgeschoten. Hierbij zouden twee personen betrokken zijn.

Agenten troffen op de Sleutelweg de 18-jarige man aan. Hij was in het bezit van een balletjespistool en is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en munitie. Het balletjespistool is in beslag genomen.

Na onderzoek met behulp van een politiehond werd ook een luchtdrukpistool aangetroffen. Ook deze is in beslag genomen. De tweede mogelijke dader werd niet meer aangetroffen.

Uit een eerste onderzoek bleek dat eerder op de avond ook op een andere auto die geparkeerd stond op de Noord Esmarkerrondweg was geschoten. Hierbij werd een voorruit vernield.

De 18-jarige man is ingesloten voor nader verhoor.