UPDATE: Overleden man (32) aangetroffen in auto Hengelo: schoten gelost met vuurwapen, geen zicht op verdachte

Hengelo – Hengelo – Op dinsdagavond 5 juli rond 23.00 uur kwam er een melding binnen van een verkeerongeval. De politieagenten die ter plaatse kwamen, zagen dat er een auto tegen een lichtmast tot stilstand was gekomen aan de Parallelweg LS in Hengelo. De politieagenten hebben de man in de auto tevergeefs eerste hulp verleend. Hij bleek echter aan zijn verwondingen te zijn overleden. Gezien de sporen die ter plaatse werden aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.

Uit onderzoek is gebleken dat de man die levenloos in de auto aan de Parallelweg LS in Hengelo is aangetroffen een 32-jarige man uit Hengelo is. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog steeds in volle gang. De plaatsen delict aan de Trijpstraat en Parallelweg LS zijn inmiddels minder ruim afgezet zodat het overige verkeer weer doorgang heeft.

Inmiddels is duidelijk dat er schoten zijn gelost met een vuurwapen aan de Trijpstraat, in de omgeving van de Parallelweg. De omgeving is afgezet om het onderzoek nauwkeurig te kunnen uitvoeren. Daar is ook een zogenaamde ‘PD-unit’ geplaatst. Naast forensische- en tactische rechercheurs is er ook inzet geweest van speurhonden en het droneteam.

Heeft u bewakingsbeelden of bent u getuige geweest? Neem contact op!
Vanwege dit onderzoek is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Momenteel wordt er met meerdere scenario’s rekening gehouden en is er nog geen zicht op een mogelijke verdachte. Daarom heeft de politie alle belang bij camera/dashcam/deurbel-bewakingsbeelden uit de omgeving vanaf 22.30 uur. Ook hoopt het rechercheteam getuigen te spreken die mogelijk gisteravond iets gehoord of gezien hebben. Mensen die informatie hebben, kunnen bellen met 0900-8844 of met M. op 0800-7000.

(bron: politie)
(foto: 112Twente | News United)