Storm veroorzaakt schade in Twente: Gevel waait op auto in Hengelo

Twente – De hulpdiensten in Twente zijn afgelopen nacht meerdere keren uitgerukt voor meldingen van stormschade in Twente.

Op meerdere plekken liggen bomen over de weg. in Hengelo kwam de gevel van twee woningen naar beneden op een geparkeerde auto. In Glanerbrug kwam een boom tegen een woning en op een camper terecht. De meldingen van stormschade kwamen onder meer uit Hengelo, Delden, Nijverdal, Enschede, Oldenzaal, Losser, De Lutte, Albergen, Glanerbrug en Bornerbroek.

Het KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten. In het hele land komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, aan de noordkust en op het IJsselmeer, landinwaarts tevens in een bui tot en met de vroege ochtend lokaal rond 100 km/uur. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De wind komt uit een westelijke richting. In de loop van vandaag neemt de wind van het zuidwesten uit geleidelijk af.

Vanaf vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan zijn er (zeer) zware windstoten mogelijk van 90-120 km/uur, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer tot ca. 130 km/uur. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west.

(foto: 112Twente | News United)