Code oranje: Vanaf vrijdagmiddag zeer zware windstoten, geen treinen vanaf 14:00 uur

Vanaf vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan worden boven land zeer zware windstoten verwacht van 100-120 km/uur, in de kustgebieden tot 130 km/uur en aan de noordwestkust en op de Wadden mogelijk nog iets hoger. Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Hiervoor geldt vanaf 14 uur code oranje. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west.

Aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Morgen vanaf 14:00 uur geen treinen door storm Eunice

Morgen wordt extreem harde wind verwacht, daarom rijden er vanaf 14.00 uur geen binnenlandse én internationale treinen meer.

In de ochtend is een aangepaste dienstregeling van kracht. Toch kan de storm ook voor 14:00 uur voor nog meer overlast zorgen. Plan daarom je reis kort voor vertrek in de reisplanner. Ga, indien mogelijk, niet op reis.

We vinden het heel vervelend dat het zoveel hinder voor treinreizigers geeft, maar hebben dit besluit genomen vanwege de veiligheid op het spoor. De kans is dat er bomen op het spoor waaien wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerk te gevaarlijk.