Rijbewijs van 26-jarige man uit Enschede ingevorderd na verkeersgevaarlijk gedrag, snelheden van 211 km/uur

Wilp/Borne – Een 26-jarige man uit Enschede is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde het in vanwege forse snelheidsovertredingen en gevaarlijke inhaalmanoeuvres op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Enschede.

Donderdagmiddag 28 april kreeg de politie verschillende meldingen over een BMW die met zeer hoge snelheid over de A1 van Apeldoorn in de richting van Enschede reed. Ook zou de automobilist inhalen over de vluchtstrook.

Agenten van het team Verkeer kregen de betreffende auto bij Wilp in het vizier. Zij reden met hun video-auto achter de BMW aan en zagen dat een auto en een vrachtauto met oplegger moesten uitwijken op het moment dat de snelweg overging van drie in twee rijstroken en de automobilist zijn BMW onvoorzichtig invoegde. Ook zagen de agenten dat de bestuurder verschillende keren auto’s rechts inhaalde. Ook gebruikte de bestuurder van de BMW de vluchtstrook om rechts in te halen. De auto reed daarbij met een snelheid van ongeveer 160/170 km/uur.

De agenten bleven de auto volgen en na het meten en berekenen van de snelheid bleek dat de bestuurder van de BMW snelheden van 211 km/uur bereikte.

Omdat de verkeersdrukte toenam moest de bestuurder van de BMW zijn snelheid minderen. De agenten gaven hem vervolgens een volgteken. De bestuurder voldeed hieraan, waarna hij bij de afrit Borne staande werd gehouden. Hier werd hij geconfronteerd met zijn rijgedrag.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Ook is de man aangemeld bij het CBR voor de EMG (Educatieve Maatregel Verkeer); een cursus met als doel te wijzen op de risico’s en gevolgen van bepaald rijgedrag in het verkeer, zodat iemand niet nogmaals asociaal rijgedrag vertoont.

(bron: politie)