Oplettende agenten treffen henneptoppen in woning Enschede aan, man uit Hengelo aangehouden

Enschede – De politie is nog op zoek naar de bewoner die mogelijk meer weet te vertellen over de goederen die zijn aangetroffen in zijn woning door de politie.

Een busje dat op de stoep van de Gerard ter Borchstraat met de Thomas de Keyserstraat in Enschede geparkeerd stond viel surveillerende agenten op. Ze zagen op vrijdag 29 april omstreeks 17.30 uur dat een onbekende man een aantal big-shoppers uit het busjes pakten. De collega’s keken vervolgens in het busjes en zagen een groot aantal van dezelfde big-shoppers in het busje liggen. De politieagenten liepen achter de man aan met de big-shoppers om te kijken waar hij naar toe was gegaan. De man had inmiddels de tassen van zich afgegooid, in de bosjes. Hij liep in de richting van de Asselijnstraat. De politieagenten hielden de man staande. Hij bleek een 24-jarige man uit Hengelo te zijn.

Henneptoppen, vuilniszakken met hennepaval en kweekbakken aangetroffen
De politieagenten zagen dat de woning aan de Thomas de Keyserstraat, waar de 24-jarige man naar binnen wilde helemaal ‘dicht’ zat. Door onder andere de gesloten gordijnen hadden de agenten geen zicht in de woning. Omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk strafbare feiten in de woning zouden plaatsvinden heeft een slotenmaker het slot eruit geboord.

De agenten troffen in de woning een afzuigsysteem aan als mede lampen, koolstoffilters, trafo’s en ongeveer 40 vuilniszakken vol met hennepafval. Tevens stonden er ongeveer 460 kweekbakken opgestapeld, stond in de badkamer een groot waterbassin met een dompelpomp. In een andere ruimte troffen de agenten droognetten vol met henneptoppen aan. Verder stonden in de woning allerlei middelen om een hennepkwekerij te onderhouden.

De 24-jarige man is aangehouden terzake hennepteelt. Hij is overgebracht naar het politie arrestantencentrum in Borne alwaar hij in verzekering is gesteld. De woning is op verzoek van politie en justitie ontruimd. De politie wil nog graag met de bewoner van de woning spreken. De auto van de bewoner, die voor de woning stond, is in beslaggenomen en afgesleept.

Enexis heeft de elektriciteit in de woning afgesloten omdat er diefstal van stroom werd geconstateerd. Een slotenmaker heeft een nieuw slot in de woning gezet. De bewoner kan de sleutels op het hoofdbureau komen ophalen. De politie doet nader onderzoek.

(bron: politie)