Politieauto’s beschadigd bij aanhouding in Enschede

Enschede – Twee politieauto’s raakten op zaterdag 18 april op de Pathmossingel beschadigd nadat agenten een bestuurder 29-jarige bestuurder van een bestelauto wilden aanhouden.

Het vermoeden bestond dat de man betrokken was bij een eerdere aanrijding. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Elferinkweg. Een bestuurder van een bestelauto was er vandoor gegaan. Korte tijd later zagen surveillerende agenten de bestelauto rijden op de Haaksbergerstraat. Ze volgden de auto door de wijk Pathmos en gaven een stopteken. De bestuurder reageerde hier niet op. Ook op lichtsignalen en claxonneren kwam geen reactie. Ondertussen voegde een tweede politieauto zich bij de achtervolging. De bestelauto reed door in de richting van de Haaksbergerstraat. Vlak voor de kruising met de Pathmossingel ging één van de politieauto’s naast de bestelauto rijden om deze tot stoppen te dwingen. Door een stuurmanoeuvre van de bestuurder van de bestelauto kwam deze tegen de poltieauto aan. De bestelauto begon daarop te tollen, waarbij de andere politieauto werd geraakt. De auto stond vervolgens klem tussen beide politieauto’s, waarna de 29-jarige man uit Enschede kon worden aangehouden.

De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Daarop werd een bloedproef afgenomen. De man zit vast voor onderzoek.

(bron: politie)