Politie zoekt getuigen beroving Enschede

Enschede – Vrijdag 6 december is een 75-jarige vrouw uit Enschede door een nog onbekende vrouw beroofd van een geldbedrag aan de Fazantstraat in Enschede.

Toen ze op weg was naar het politiebureau om dit te melden zag ze dezelfde vrouw in haar richting lopen. De vrouw probeerde ditmaal de hele handtas van de 75-jarige vrouw weg te nemen, maar dit lukte niet. De politie onderzoekt beide incidenten en is op zoek naar getuigen.

Babbeltruc
Rond 11.00 uur kwam de oudere vrouw, die met een rollator liep, voor het eerst de onbekende vrouw tegen op de Fazantstraat. Hier sprak de vrouw de Enschedese aan en vroeg haar de weg. Tijdens het aangeknoopte gesprekje zag de onbekende vrouw kans om ongemerkt een geldbedrag weg te nemen uit de portemonnee van de oudere vrouw, die in een tas zat die aan haar rollator hing. De Enschedese kwam hier later in een winkel pas achter.

Poging diefstal
Toen ze op weg was naar het politiebureau, rond 12.00 uur, zag ze dezelfde vrouw in haar richting lopen. Op de Zaanstraat probeerde de onbekende vrouw de handtas van de oudere vrouw in zijn geheel te stelen. Beide vrouwen trokken aan de tas en door het getrek kwam de 75-jarige vrouw ten val. Zij schreeuwde ook luid, waardoor de onbekende vrouw haar poging diefstal mogelijk staakte en er vandoor ging. De Enschedese bleef ongedeerd, maar wel hevig geschrokken achter, en is meteen doorgelopen naar het politiebureau verderop om de politie te waarschuwen.

Tips en getuigen gezocht
De politie heeft de Enschedese opgevangen en nog uitgekeken naar de onbekende vrouw, maar haar niet gevonden. De politie wil graag weten of er iemand is die iets gezien heeft van een van deze incidenten, of mensen die mogelijk ook door de onbekende vrouw zijn aangesproken. Getuigen of mensen met tips kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Signalement
De vrouw die de 75-jarige Enschedese beroofd heeft is naar schatting tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.65m lang, heeft een getinte huid en lang, zwart stijl haar. Ze droeg een donkere, wollen muts, een zwarte jas en een zwarte broek. Verder droeg ze een zwarte map bij zich.

Tijdens de poging diefstal van de tas van de 75-jarige vrouw droeg de onbekende vrouw overigens geen muts meer.

Geef een reactie