Opsporing Verzocht: Gewapende overval gehakballenfabriek Enschede

Enschede – Op vrijdagochtend 16 augustus, rond 07.00 uur, komen twee mannen op een scooter aan bij de parkeerplaats van de bouwmarkt Karwei aan de Tubantiasingel in Enschede.

Eén van de mannen klimt over het hek om zo op het terrein van gehaktballenfabrikant Gouden Ambacht aan de Richtersweg te komen. Een vrouw (46) wil daar net de deur openen, als de man die over het hek geklommen is haar bedreigt met een vuurwapen. Hij grist haar tas van haar schouder en gaat er weer vandoor.

Tas slachtoffer
De tas van het slachtoffer is nog steeds zoek. Dit is een zwartleren buideltas van het merk Fab met een rits en een lichtblauwe stoffen voering. Op het moment dat de tas van haar schouder werd gerukt brak het hengsel er af.

Dader 1
Dit is een man van ongeveer 1,70 a 1.75 meter lang. Hij droeg een donkerblauw en paars jack, een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte sportieve schoenen. Ook had hij een donkere helm op met bovenop twee witte strepen en een donker, dichtgeklapt vizier.

Dader 2
Nadat dader 1 de tas heeft, komt zijn maat aanrijden op een zwart/gouden scooter. Deze mededader is een in het donker geklede man.

Scooter
De scooter was waarschijnlijk een retro-model van het merk AGM.

Vluchtroute
Beide mannen rijden weg in de richting van de Goolkatenweg. Een getuige probeert de mannen te achtervolgen, maar ze waren te snel. Wel kan de getuige nog zien dat de mannen linksaf slaan en uit het zicht verdwijnen.

(bron: politie | AVRO Opsporing Verzocht)

Geef een reactie