Onbekende man berooft pizzabezorger in Enschede

Enschede – Op woensdag 14 december omstreeks 20.15 uur bezorgt een 17-jarige jongen namens zijn werkgever, een pizza aan de Goudsbloemstraat in Enschede.

Nadat hij zijn scooter had geparkeerd op de hoek voor de woning, waar hij moest zijn, kwam er een onbekende man op hem aflopen. De man droeg een bivakmuts en zei tegen de pizzabezorger dat hij zijn portemonnee moest afgeven. De jongen is daarop meteen weggerend. De man is achter hem aangerend en trapte hem tegen zijn been waardoor hij kwam te vallen. Daarop sloeg de onbekende gemaskerde man meerdere keren met veel kracht op de bezorger in. Hierop heeft hij twee portemonnees, die van de pizzeria en van hem zelf, uit zijn zak gehaald en van zich af gegooid. De belager heeft de portemonnees gepakt en is weggerend over de Dahliastraat in de richting van de Floraparkstraat.

De man die de jongen beroofde had het volgende signalement:
– Negroide
– Zwarte jas
– Zwarte Adidas -trainingsbroek met witte strepen
– 1.85 meter lang
– Dik postuur
– Sprak Nederlands met een ‘straataccent’

De politie wil graag in contact komen met getuigen die deze beroving hebben gezien of meer weten over deze beroving. Graag contact opnemen door te bellen met 0900 8844 of het digitaal tipformulier invullen. Anoniem tippen kan ook via 0800 7000.