Man krijgt bijtende vloeistof in gezicht bij beroving in centrum Enschede

Enschede – De politie zoekt getuigen van een beroving en mishandeling afgelopen nacht in het centrum van Enschede. Daarbij is een 28-jarige man uit Hengelo gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar het incident en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 02.15 uur stond de man in een rij voor een uitgaansgelegenheid aan de Bolwerkstraat toen hij door meerdere mannen uit de rij werd gehaald en mee werd genomen tot bij het theater aan de Wenninkgaarde. Daar is de man mishandeld en beroofd en kreeg hij een bijtende vloeistof in zijn gezicht. De man weet op een gegeven moment te ontkomen en meldt zich niet veel later bij het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen.

Verdachte aangehouden
Meerdere agenten zijn vervolgens naar de plaats van het incident gereden. Verschillende getuigen gaven aan dat de daders in de richting van de Wenninkgaarde zouden zijn gevlucht. Agenten zijn vervolgens polshoogte gaan nemen en zien een man staan die er vervolgens vandoor gaat.

Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Hengelo. Zijn betrokkenheid in deze zaak wordt onderzocht. De politie is nog op zoek naar de andere verdachten. Helaas is daar nog geen duidelijk signalement van.

Heeft u meer informatie?
Was u gisteren rond 02.15 uur op de Bolwerkstraat nabij een restaurant of in de omgeving en heeft u het incident gezien? Of heeft u meer informatie over de verdachten? Misschien heeft u wel camerabeelden. Dan horen wij dat graag. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0800-6070. Melden kan ook anoniem via 0800-7000