LIVE | CODE ROOD: WEERALARM, Vandaag sneeuwjacht en snijdend koud

****Dit artikel betreft nieuws in ontwikkeling en zal worden aangevuld****

zondag 18:00 uur – KNMI: Maandag tot 12.00 uur code oranje wegens gladheid

zondag 14:00 uur – ANWB meldt spekgladde op- en afritten.

De ANWB meldt spekgladde op- en afritten en een zeer slecht begaanbare auto(snel)wegen door sneeuwophopingen. Zelfs een strooiwagen is vast komen te zitten. Ga niet de weg op!, aldus de ANWB op Twitter

zondag 13:00 uur – Singels Enschede moeilijk begaanbaar.

De singels in Enschede zijn als gevolg van de hevige sneeuwval nog moeilijk begaanbaar. Meerdere automobilisten moesten zich losgraven. (foto: 112Twente | News United)

zondag 07:00 uur – Geen opstart treindienst vanwege extreem weer

Vanwege streng winterweer en toenemende aantal storingen aan de infrastructuur en wissels, is de treindienst voor vandaag nog onzeker. Op dit moment WORDT ER TOT 12 UUR niet opgestart, aldus de NS.

zondag 06:30 uur – Code rood: WEERALARM Vandaag sneeuwjacht en snijdend koud

Vandaag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. In vooral het midden en noorden sneeuwt het, in Limburg is eerst in het midden en in de loop de ochtend ook in het zuiden ijzel mogelijk.

Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

Het grootste deel van de sneeuw is inmiddels gevallen. Er valt in de noordelijke helft nog 2-5 cm, in het zuiden minder. In het zuidelijke deel van Limburg valt zondag overdag pas sneeuw, 1-3 cm. De meeste wind staat in de noordelijke helft van het land. In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen zware windstoten voor van 75-90 km/u.

zondag 02:30 uur

zaterdag 22:55uur – Ook de snelweg A1 bij Oldenzaal wordt wit en glad.

zaterdag 22:30 uur – De Provinciale wegen worden witter en witter, gladder en gladder.

zaterdag 21:00 – Meerdere strooiwagens zijn op pad om de gladheid te bestrijden.

zaterdag 14:00 – ANWB: Ga zondag niet de weg op!
Gezien ervaringen uit het verleden, raadt ANWB Verkeersinformatie weggebruikers dan ook af zondag de weg op te gaan. Geadviseerd wordt om dit weekend de weers- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

zaterdag 13:00 uur – Alle GGD test- en vaccinatielocaties gesloten
Het KNMI heeft code rood afgekondigd voor het hele land voor zondag 7 februari. Daarom zullen de GGD’en op deze dag alle test- en vaccinatielocaties sluiten. Heeft u een afspraak staan voor een test of vaccinatie op zondag, kom dan niet naar de locatie. Er wordt geprobeerd om alle 20.000 mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden en alle 20.000 mensen die een testafspraak hadden, hierover telefonisch te informeren.

zaterdag 12:45 uur – CODE ROOD WEERALARM
Het KNMI heeft voor zondag een CODE ROOD (weeralarm) afgegeven voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede!