KNMI: Maandag tot 12.00 uur code oranje wegens gladheid

Tot middernacht geldt voor het hele land nog code rood (weeralarm). In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid. In de noordelijke helft van het land ook nog vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Bovendien is het voor het gevoel snijdend koud.

In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen bovendien zware windstoten voor van 90 km/u. Hiervoor is code geel van kracht. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen en verdwijnen de zware windstoten boven land.

Komende nacht en maandagochtend is er nog wel steeds op uitgebreide schaal sprake van gladheid a.g.v. sneeuwduinen, ijsplaten en reeds eerder gevallen sneeuw. Hiervoor geldt vanaf middernacht code oranje, deze zal gelden tot 12:00 maandagmiddag.

Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor reguliere gladheid door sneeuwresten.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede!