Hennepplantage mogelijk oorzaak brand woning Fridtjof Nansenstraat Enschede

Enschede – Donderdag 7 mei kregen de hulpdiensten melding van een woningbrand aan de Fridtjof Nansenstraat in Enschede. Mogelijk is een inwerking zijnde hennepkwekerij de oorzaak van de brand

Tijdens de brand moesten enkele omwonenden geëvacueerd worden, maar konden kort erna weer terug naar hun woning. De politie doet samen met de brandweer onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand. De 34-jarige bewoner is aangehouden door de politie.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)
(foto: 112twente | www.112twente.nl)