(foto’s en persbericht) Vier kinderen gered uit brandende woning in Enschede

Enschede – Donderdagmiddag 7 mei is een woning aan de Ootmarsumbrink in Enschede volledig in vlammen opgegaan. Hierbij hebben twee buurtbewoners vier kinderen uit de brandende woning gered.

Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht in verband met rookinhalatie en maken het naar omstandigheden goed. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Omstreeks 14.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Ootmarsumbrink in Enschede. Bij alarmering is er gelijk opgeschaald naar grote brand, omdat er vermoedelijk nog vier kinderen in de woning waren. Bij aankomst van de hulpverleningsdiensten was de brand al uitslaand en is opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft geadviseerd ramen en deuren te sluiten in verband met de rook.

Omstanders hebben harde knallen gehoord, welke waarschijnlijk afkomstig zijn van het springen van kleine spuitbussen als gevolg van de brand. Twee buurtbewoners hebben vier kinderen uit de brandende woning gered. De bewoners kunnen niet terug naar hun woning, evenals de bewoners van de twee naastgelegen woningen.

Er zijn twee volwassenen en vier kinderen voor controle naar het ziekenhuis gebracht in verband met rookinhalatie. Naar omstandigheden maken zij het goed. Tevens is er door de brandweer een hond uit naast gelegen woning gered.

De oorzaak is niet bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan. Bij het bestrijden van de brand zijn de tankautospuiten van Enschede, Boekelo en Hengelo ingezet. De brand was om half drie brand meester.

(bron: brandweer twente)
(foto’s: 112Twente | www.112twente.nl)

[huge_it_slider id=”7″]