Foto: Drie aanhoudingen na vondst 21 kilo hennep in woning Glanerbrug

Glanerbrug – Gistermiddag rond het middaguur kregen agenten een melding om naar een woning aan de Kolibrievlinder te gaan. Er zou hier sprake zijn van een drugsdelict.

Hierop is de politie met meerdere eenheden naar de woning gegaan en hebben zowel de voor- als de achterzijde afgezet. De agenten hebben, na toestemming van de Hulpofficier van Justitie, een ruit aan de achterzijde van de woning ingeslagen.

In de woning werden drie verdachten aangetroffen die op dat moment bezig waren met het ‘knippen’ van hennep. De drie, een 42-jarige man woonachtig in Groningen, een 52-jarige man woonachtig in Emmen en een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

De agenten troffen ook een grote hoeveelheid (naar alle waarschijnlijkheid) hennep aan. Naar schatting zo’n 21 kilo. De gehele hennepkwekerij is, na toestemming van de Officier van Justitie, vernietigd. Hetzelfde zal, na onderzoek, ook gebeuren met de in beslag genomen hennep. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. Hiervan is door Enexis aangifte gedaan

(bron: politie)