Duo aangehouden na straatroof Enschede

Enschede, Dinsdagavond 21 januari zijn een man en een vrouw uit Litouwen aangehouden. Zij worden verdacht van een beroving van een 61-jarige Enschedeër.

De 61-jarige Enschedeër werd omstreeks 22.30 uur voor zijn woning door het duo beroofd. De man kwam aan bij zijn woning en werd voor de woning aangesproken door twee personen. De Enschedeër werd gedwongen geld en persoonlijke spullen af te geven. Hierbij kreeg hij een harde duw door één van de twee personen. Daarna liep het duo weg richting de Scheldestraat / IJsselstraat.

Kort voor deze beroving, kreeg de politie een soortgelijke melding. Een man werd op de IJsselstraat op agressieve wijze belaagd door een man en een vrouw. Er was hem niets afhandig gemaakt en het duo was weggelopen.

Agenten gingen in de omgeving op zoek naar het duo en troffen de twee verscholen achter de bosjes bij het tankstation aan. Op de plek waar zij zich verstopten, werden de goederen aangetroffen die van de 61-jarige Enschedeër bleken te zijn. Het duo, een man en een vrouw uit Litouwen, is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

(bron: politie)

Geef een reactie