Aanhouding bij inval arrestatieteam in Enschede

Enschede, Een arrestatieteam heeft gisterochtend in Enschede een inval gedaan in een woning aan de Celebesstraat. Rond 10 uur beukten rechercheurs in kogelwerende vesten met een stormram de voordeur open en wisten uiteindelijk 1 man te arresteren.

Het gaat om een actie tegen een landelijk opererende bende, die in verschillende steden in Nederland dealt in harddrugs. De bende heeft in die steden een onderkomen gevonden bij sociaal zwakkere vrouwen. Daar worden enkele weken lang een aantal dealers ondergebracht, die van daaruit de straat op gaan. De dealers verkassen na enkele weken naar een andere stad om de pakkans te verkleinen.

Het huis aan de Celebesstraat en de wisselende bewoners veroorzaakten al lange tijd onrust in de buurt. In het huis woont een vrouw en en driejarig kind, maar het viel de buurt op dat er ook erg veel mannen voor enkele weken leken te wonen. Enkele weken geleden hadden er acht tegelijk onderdak. Het is onduidelijk of deze actie op zichzelf staat of dat er tegelijkertijd elders in het land invallen zijn geweest.

Woningbouwvereniging Ons Huis op de hoogte
Bij woningbouwvereniging Ons Huis zijn de problemen bekend. Donderdagmiddag was niemand bereikbaar voor commentaar. De sporen van de inval waren donderdagmiddag nog goed zichtbaar. Zo is één van de ruiten van de voordeur ingetrapt en is het glas provisorisch gedicht.

(bron tekst: RTV-Oost)

Geef een reactie