25-jarige vrouw overleden bij verkeersongeval Enschede, veroorzaker vermoedelijk onder invloed van alcohol

Enschede – Een 25-jarige vrouw uit Enschede is in de nacht van zaterdag op zondag 13 april overleden toen zij bij het oversteken van de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede werd aangereden door een auto. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Enschede, is aangehouden.

Het ongeval vond om 01.20 uur plaats. De 25-jarige vrouw was samen met haar vriend een rondje gaan lopen met de hond. Op de Zuid Esmarkerrondweg is de vrouw, die met de hond liep, tijdens het oversteken van de weg aangereden door een auto. De vrouw raakte zeer ernstig gewond en is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Ook de hond overleefde de aanrijding niet.

De politie heeft bij de 23-jarige bestuurder van de auto ter plekke een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen om met zekerheid te kunnen vaststellen of de man teveel gedronken had, en hoeveel. In verband met de ernst van het feit en in afwachting van deze resultaten is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is na controle in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

De vriend van de vrouw heeft de aanrijding zien gebeuren en is opgevangen door toegesnelde vrienden en familieleden. De politie brengt hen in contact met Slachtofferhulp.

De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Getuigen
Heeft u afgelopen nacht iets gezien van dit ongeval en heeft u nog niet gesproken met de politie, dan komt de politie graag alsnog met u in contact. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.

(bron: politie)
(foto’s: Juffie)