Zware aanrijding tussen lijnbus en personenauto Enschedesestraat Hengelo

Hengelo – Zaterdagochtend heeft er een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de Enschedesestraat in Hengelo. Bij het ongeluk raakten meerdere mensen gewond.

Omstreeks half twaalf ging het vreselijk mis op de kruising van de Enschedesestraat met de Kettingbrugweg. Door nog onbekende oorzaak botste de personenauto frontaal tegen de lijnbus. De hulpdiensten kwamen na het ongeluk massaal ter plaatse. De brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geholpen met het uit de auto krijgen van de slachtoffers.

Volgens getuigen raakten meerdere mensen gewond. Inmiddels zijn er verschillende ambulances met spoed naar het ziekenhuis vertrokken. De ravage is groot. Het kruispunt ligt bezaaid met brokstukken. De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

De weg is volledig afgesloten. De verkeersongevallen analyse van de politie komt onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk. Naar schatting blijft de weg nog tot het einde van de middag afgesloten wegens het onderzoek en de daaropvolgende berging van de voertuigen.

(foto: 112Twente)