Zes jongens beroofd door man met vuurwapen in Enschede

Enschede – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een jongeman op de fiets een groep van zes jongens, allen leeftijd rond de 15 jaar, beroofd aan de Keppelerdijk in Enschede.

Hierbij werden onder andere muziekoortjes en een portemonnee afhandig gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

De dader kwam uit de richting van de Moerasspirealaan toen hij vier van de zes jongens in eerste instantie voorbijfietste. Na het passeren van een hekje op de weg, fietste hij ook de andere twee jongens voorbij en ging hij in langzaam tempo voor hen fietsen.

Hierop haalde hij een vuurwapen achter zijn broekband vandaan waarna hij de jongens dwong om geld en waardevolle spullen af te geven. De vier andere jongens zagen het voorval gebeuren en keerden hierop om. Na de beroving draaide ook de dader om en keerde terug in de richting waar hij vandaan kwam. Hierbij fietste hij de vier andere jongens voor de tweede keer voovoorbij.

De zes jongens zijn geschrokken, maar er is niemand gewond geraakt. De politie zoekt getuigen die deze bewuste nacht in de omgeving van de Keppelerdijk iets gezien of gehoord hebben.

Weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met Meld Misdaad anoniem: 0800-7000 onder vermelding van: 2023333850.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!