Woningen ontruimd door grote brand in bedrijfshal Enschede (GRIP 1)

Enschede – Op woensdag 2 oktober is brand uitgebroken in een bedrijfshal aan de Deurningerstraat in Enschede. Bewoners van bovengelegen woningen zijn uit hun woningen gehaald en elders opgevangen. De brandweer wist de brand te beperken tot de bedrijfshal en voorkwam uitbreiding naar de voorzijde van het pand en bovengelegen woningen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreeks 2.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een bedrijfshal van de Couponhal Tapijten aan de Deurningerstraat in Enschede. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in een bedrijfshal van ca 50 bij 10 meter groter aan de achterzijde van het pand. De politie was al ter plaatse en direct begonnen met het ontruimen van de bovenliggende woningen. De brandweer wist de brand te beperken tot de bedrijfshal en voorkwam uitbreiding naar de voorzijde van het pand en naar bovengelegen woningen. Twee uur na uitbreken van de brand was deze onder controle.
In de bedrijfshal lagen tapijten opgeslagen. Deze worden door een kraan uit het pand gehaald en door de brandweer buiten afgeblust. Deze werkzaamheden zal nog enkele uren gaan duren.

In totaal zijn negentien personen uit hun woningen gehaald en elders opgevangen. In de meeste gevallen zijn zij zelf naar familie of vrienden gegaan. Enkele personen hebben gebruik gemaakt van de opvanglocatie. De bewoners kunnen voorlopig nog niet terug naar hun woning. Door de brand is het gebouw beschadigd. Een bouwinspecteur van de gemeente Enschede zal bij daglicht bekijken of zij terug kunnen of dat er maatregelen genomen moeten worden.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling dat zorgde voor stankoverlast. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten. Door een meetploeg zijn er metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Hieruit is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn waargenomen.

De oorzaak van de brand is niet bekend, hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Brandweer Twente heeft drie blusvoertuigen, een hoogwerker en enkele ondersteunende eenheden ingezet bij de brandbestrijding.

(bron: Brandweer Twente)

volg 112Enschede op facebook en twitter

Geef een reactie