Wilde achtervolging van gestolen auto door Enschede en Glanerbrug: drie aanhoudingen

Enschede/Glanerbrug – Donderdagmiddag heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden door Enschede en Glanerbrug.

Tijdens de achtervolging werden er hoge snelheden gehaald. De achtervolging begint als medewerkers van de Koninklijke Marechaussee agressief worden aangesproken door iemand van een groepje van in totoaal drie personen aan de Midzomerweg nabij een tankstation. Ondertussen wordt het kenteken nagetrokken.

Hieruit blijkt al snel dat de kentekenplaten gestolen zijn en niet passen bij deze auto. Op dat moment stapt één van de drie personen in de auto en gaat er vandoor. Wat volgt is een achtervolging met hoge snelheden door Enschede en Glanerbrug. Hierbij wordt door de verdachte ook nog een auto geraakt.

Op de Aamsveenweg wil de verdachte een auto inhalen. Deze inhaalactie gaat mis en de verdachte belandt met de auto in de sloot. Hij wordt vervolgens klemgereden door de Koninklijke Marechaussee. Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee is gewond geraakt bij de aanhouding van de verdachte.

Bij de actie zijn in totaal 14 auto’s ingezet. Ook de Duitse politie stond paraat om de verdachte eventueel te onderscheppen en aan te houden. De auto werd bestuurd door een 28-jarige man uit Enschede. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. De auto bleek eerder deze week te zijn gestolen in Losser. De originele kentekenplaten werden door de politie eveneens in de auto aangetroffen.

De politie doet verder onderzoek naar de gestolen auto. De andere twee personen zijn aangehouden voor heling. Alle verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De Koninklijke Marechaussee handelt de overtredingen tijdens de achtervolging verder af.

(foto: 112Twente | News United)