Vrouw rijdt met kind naast zich in op medewerker recreatieplas Het Rutbeek Enschede

Enschede – Een 44-jarige vrouw uit Enschede wordt er van verdacht met haar auto te zijn ingereden op een medewerker van het Rutbeek. Zij is later in haar woning aangehouden.

Op woensdag 17 augustus kwam er omstreeks 13.00 uur een melding binnen over onenigheid tussen personen op de parkeerplaats van het recreatiepark het Ruthbeek aan de Jacobsrietweg in Enschede. De medewerker van het Rutbeek verklaarde aan de politie dat een vrouwelijke bestuurder van een personenauto door een houten hek aldaar bij de parkeerplaats was gereden. Het hek raakte de auto van de beheerder van het Rutbeek.

De vrouw zat op een gegeven moment met haar auto vast tussen deze auto en het houten hek. De medewerker stond nog voor haar auto. Hij verklaarde dat de auto achteruit reed en daarna weer naar voren en dat, als hij niet was weggesprongen, zou hij door de auto van de vrouw zou zijn geraakt. De vrouw zou met piepende banden hard zijn weggereden. In de auto zat op de achterbank een kind van 4 jaar oud. Naast deze bestuurster zat een 44-jarige man die even daarvoor onenigheid had gehad met de medewerker van het Rutbeek. Deze man was even daarvoor de slagbomen, die voor de in/uitgang van het parkeerterrein staan, aan het demonteren.

Blijkbaar wilde men het parkeerterrein met de auto verlaten zonder op de gebruikelijke wijze te betalen. De man heeft de schade, op verzoek van de medewerker, weer moeten herstellen aan de slagboom. De medewerker gaf aan dat hij de politie had gebeld. De vrouw heeft de komst van de gealarmeerde politie dus niet afgewacht. Zij, 44 jaar uit Enschede, is later in haar woning aangehouden en wordt verdacht van poging doodslag cq moord. De vrouw is overgebracht naar het politiearrestantencentrum in Borne alwaar zij voor nader onderzoek moet blijven en in verzekering is gesteld. Van het incident zijn bewakingsbeelden en de politie heeft de schade aan de personenauto van de vrouw waargenomen. De medewerker van het Rutbeek heeft aangifte gedaan bij de politie.