Vrouw in Enschede slaat meerdere mensen in gezicht

Enschede – De politie kreeg vanmorgen een melding dat in Enschede een vrouw aan haar haren uit de auto was getrokken. De dader schreeuwde volgens de politie: “IK WIL GELD, GEWOON GELD!!” De automobiliste werd meermaals met de vuist in haar gezicht geslagen.

De dader werd door omstanders afgeschrikt waardoor de diefstal mislukte.
De dader kwam vervolgens op haar vlucht een niets vermoedend bejaard echtpaar tegen op de Noorderhagen. Zij liep op het echtpaar af en spuugde zonder aanleiding richting het echtpaar en raakte hen. De bejaarde man sprak haar aan, vervolgens sloeg de dader de man meerdere malen in zijn gezicht. Hierop zegt de bejaarde vrouw dat zij moet stoppen; helaas doet de dader dit niet, maar richt nu haar woede op de bejaarde vrouw. De vrouw krijgt een aantal vuistslagen in haar gezicht, hierbij loopt zij letsel aan haar gezicht op en wordt haar bril vernield.

Een omstander spreekt de dader aan, maar ook hij moet het ontgelden en wordt bespuugd. Deze alerte burger zorgt er echter wél voor dat het bejaarde echtpaar niet weer wordt belaagd.

De eerste politiewagen komt ter plaatse en de dader vlucht in de richting van de Jumbo. De achtervolging wordt vervolgens ingezet door de politie. Even zijn de agenten de dader uit het oog verloren, maar een paar seconden later zien agenten de verdachte achterop een scooter vluchten. Weer wordt de achtervolging ingezet. De scooter rijdt in de richting van het station.

Uiteindelijk wordt na de verdachte, een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne.

(Bron: politie)