Vijf jaar gevangenisstraf geëist voor woningoverval Enschede

Almelo – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft afgelopen week voor de rechtbank in Almelo vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 24-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in een woning in Enschede.

Op 25 november 2010 werd een jong gezin (man, vrouw en hun pasgeboren zoontje) in hun woning aan de Surinamestraat in Enschede rond 21.30 uur overvallen door vier gemaskerde mannen. Twee van de mannen hadden vuurwapens en richtten deze op de bewoners. De overvallers doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk vandoor met vier mobiele telefoons en een laptop. Voordat zij de woning verlieten deden zij de hoofdschakelaar uit waardoor de slachtoffers in het donker achterbleven.

Voor deze overval zijn eerder al twee mannen uit Rotterdam van nu 24 jaar en 28 jaar veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De verdachte die nu voor de rechter stond, is in beeld gekomen toen zijn vingerafdrukken in de databank zijn opgenomen nadat hij in beeld kwam bij een gewelddadige straatroof op 26 april 2015 in Rotterdam. Voor deze straatroof werd hij later ook veroordeeld door de rechtbank in Rotterdam. De vingerafdruk leverde een match op met het nog in het systeem opgenomen vingerspoor van de overval in Enschede.

De slachtoffers hebben 5 jaar na dato nog steeds last van angstgevoelens en gevoelens van onveiligheid in de eigen woning. De officier verwijt de verdachte dat hij puur uit geldbejag een georganiseerde woningoverval heeft gepleegd en daarbij het leven van deze mensen overhoop heeft gehaald en nauwelijks spijt of berouw heeft getoond.

Alles afwegende heeft de officier vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen de man.

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, doet uitspraak over veertien dagen.

(bron: OM.nl)