Vier jaar gevangenisstraf geëist voor poging doodslag Enschede

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen een 26-jarige man uit Enschede. De man wordt verdacht van poging doodslag op een bekende van hem.

Op 16 september 2015 trof de politie, na een melding, het slachtoffer met een hevig bloedende hoofdwond aan in de buurt van de woning van de verdachte. Een getuige gaf aan dat er eerder die avond problemen waren in de woning. Het slachtoffer bleek diverse fracturen en wonden in het gezicht opgelopen te hebben.

De officier van justitie verdenkt de man ervan het slachtoffer meermalen in het gezicht te hebben geslagen met een haltergewicht van 2 kilogram. De oud buurmannen hadden afgesproken in de woning van de verdachte. Tijdens het samenzijn zou de drank rijkelijk gevloeid hebben. Samen zouden ze minstens twee flessen port hebben gedronken. Volgens het slachtoffer ging de verdachte ineens door het lint, schold hem uit, bespuugde en sloeg hem. Daarna zou hij het haltergewicht hebben gepakt en hem daarmee meerdere keren in het gezicht geslagen hebben.

Een 25-jarige jarige vrouw uit Enschede was ook in de woning aanwezig die avond. De officier heeft voor haar vrijspraak gevraagd. Zij was in eerste instantie ook als verdachte aangemerkt, maar heeft volgens de officier geen aantoonbare rol in de mishandeling gehad.

“Het slachtoffer heeft veel geluk gehad dat hij uiteindelijk kon ontsnappen en snel naar het ziekenhuis is overgebracht”, aldus de officier. Hij eist vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

(bron: OM)