VIDEO: Politie houdt twee mannen aan voor steekincident centrum Enschede

Enschede – In de vroege ochtend van zondag 21 augustus krijgen agenten de melding van een opstootje op de Marktstraat. Agenten waren snel ter plaatse en troffen twee slachtoffers van een steekincident. Door snel handelen van de politie konden even verderop twee verdachten worden aangehouden.

Rond 5.40 uur kregen politieagenten van de horecadienst een melding van een opstootje op de hoek Marktstraat met de Noorderhagen. In Enschede bekend als de kruising “De Graaf”. Ter plaatse zagen zij twee gewonde personen. Eén van hen bloedde in de halsstreek en de ander aan de armen. Na aanspreken werden zij meteen gewezen op twee jongemannen die er lopend vandoor waren gegaan. Zij zouden hiervoor verantwoordelijk zijn. Even verderop konden de twee als verdacht van zware mishandeling dan wel poging doodslag worden aangehouden. Eén van de verdachte verzette zich hierbij hevig. De verdachten zijn 22 -en 24 jaar en afkomstig uit Enschede. Ze zijn voor onderzoek ingesloten op het arrestantencomplex in Borne.

De slachtoffers zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Betreft een 18-jarige man en een 16-jarige jonge vrouw uit Enschede. Naar omstandigheden maken zijn het goed. Ze konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie heeft in de loop van de ochtend op de plaats delict forensisch onderzoek verricht. De recherche doet nader onderzoek naar de toedracht.

(foto en video: 112Twente | News United)