VIDEO: Hulpdiensten uren druk met lange oliesporen in Enschede

Enschede – De hulpdiensten in Enschede zijn maandag 19 januari urenlang druk geweest met lange oliesporen. De olie lag in meerdere straten in Enschede.

Er lag onder meer olie op de Hengelosestraat, Deurningerstraat, Molenstraat, Prinsessetunnel en De Ruyterlaan. Twente Milieu is uren lang bezig geweest met het reinigen van het wegdek. De wegen werden tijdelijk deels afgezet tijdens het reinigen. Verkeersregelaars regelden het verkeer. De veroorzaker van het oliespoor is vooralsnog spoorloos.

(bron, foto en video: 112Twente | www.112twente.nl

UPDATE 19:15 uur: Het verwijderen van het oliespoor op de kruising Hengelosestraat, Molenstraat en De Ruyterlaan in Enschede duurt naar verwachting nog de hele avond.

Twente Milieu heeft calamiteiten- en veegwagens ingezet om het wegdek schoon te krijgen. Daarvoor wordt onder andere gebruik gemaakt van heet water. Als de temperatuur daalt tot onder het vriespunt, zal Twente Milieu het werk tijdelijk moeten staken om bevriezing van het wegdek te voorkomen. Momenteel wordt uitgekeken naar andere oplossingen om in dat geval het wegdek alsnog zo snel mogelijk schoon te kunnen krijgen. (bron: Twente Milieu)

Read more at http://112twente.nl/27240#u3B0Ob2djRjsyfXB.99