(VIDEO) Bijzonder kijkje achter de schermen: Grensoverschrijdend Politie Team houdt twee mannen uit Enschede aan na poging diefstal oud ijzer, agent wordt gebeten in vinger

Enschede – Op donderdagavond 10 maart hield het Grensoverschrijdend Politieteam twee mannen aan op de Oostweg. De mannen hadden gepoogd in Duitsland met een vrachtauto een container oud ijzer te stelen.
Een getuige van het incident was achter de vrachtauto aan gereden. De vrachtauto maakte een noodstop waardoor een aanrijding ontstond. De vrachtauto reed vervolgens verder en werd door de Duitse Politie achtervolgd. De vrachtauto ging via de N35 de grens over waarna het Grensoverschrijdend PolitieTeam (GPT) sloot ook aan.

Als de politie voor de vrachtauto probeert te komen, probeert de bestuurder van de vrachtauto de politie-auto van de weg af te rijden. De vrachtauto maakt vervolgens opnieuw een noodstop. Op de Oostweg rijdt de vrachtauto zich klem op een zandpad. De twee inzittenden gaan er dan lopend vandoor. Een van de mannen wordt aangehouden en bijt daarbij een agent in de vinger. De andere man rent een weiland in maar wordt even later ook aangehouden. Het betreft een 24-jarige man en een 32-jarige man, beiden uit Enschede.

VIDEO:

(Bron en video: politie)
(foto: News United)