(VIDEO) Gestolen vluchtauto gebruikt bij overval in Enschede, twee mannen aangehouden

Enschede – Op woensdagmiddag 27 januari werd een winkel aan de Brouwerijstraat in Enschede overvallen. Door de politie werden na een korte achtervolging twee verdachten op heterdaad aangehouden.

Rond 16.00 uur kreeg de politie melding van een op handen zijnde overval in een winkel aan de Brouwerijstraat. Dit zou gebeuren door een man onder dreiging van vermoedelijk een steekwapen. Bij het verlaten van de winkel stapte deze overvaller zonder buit in een gereedstaande vluchtauto. Gealarmeerde agenten kregen ter plaatse het signalement van de dader en de auto. Deze auto werd kort hierop in de directe omgeving met inzittenden aangetroffen. Bij het zien van de politieauto ging de auto er als een haas vandoor. Tijdens een korte rit die eindigde op de Moutlaan, werd door de vluchtauto een bakfiets aangereden met daarop een vader met twee kinderen. Op de Moutlaan werden twee verdachten aangehouden.

Uit onderzoek nadien bleek dat de vluchtauto als gestolen stond gesignaleerd en dat de kentekenplaten niet op die auto thuishoorden. De recherche doet onderzoek naar deze overval en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. Ook sluit de recherche nieuwe aanhoudingen niet uit. De verdachten zijn een 30-jarige man uit Hengelo en een 23-jarige man uit Waalwijk. De aangereden 35-jarige vader en de peuters van 4 -en bijna 2 jaar oud uit Enschede, hebben een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht.

(bron: Politie)
(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)