Vernieling aan wandschilderingen in fietstunnels in Enschede, Gemeente doet aangifte

Enschede – Vorige week is geconstateerd dat in vier tunnels de wandschilderingen ernstig beklad en vernield zijn. In de tunnels aan de Knalhutteweg en Zuiderval zijn diverse tags aangebracht.

De tags zijn naar verwachting te verwijderen door de aangebrachte anti-graffitilaag. De schade aan de wandschilderingen in de tunnels aan de Geerdinkweg en Oude Dijk zijn ernstiger. Hier zijn spuitbussen met pur tot ontploffing gebracht. De muurschilderingen zijn over een groot oppervlakte beschadigd en de beschildering moet grotendeels opnieuw worden aangebracht.

Aangifte
‘Zeer treurig dat onverlaten schade aanbrengen aan andermans eigendommen. Hopelijk leidt de aangifte tot opsporing van de daders’ aldus wethouder van verkeer en mobiliteit Hans van Agteren.
De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling. Indien de daders worden opgespoord zullen de herstelkosten op hen verhaald worden. Beelden van bewakingscamera’s die in de buurt van de tunnels hangen, worden bekeken om eventuele daders op te sporen. De gemeente hoopt de tunnels zo snel mogelijk weer te herstellen in de oude staat.

Opknapbeurt
In Enschede West en Zuid liggen diverse fietstunnels die in 2014 in opdracht van de gemeente, vanuit de fietsvisie 2012 – 2020, zijn opgeknapt. Kunstenaars hebben samen met jongeren uit de zuidwijken de wanden beschilderd. Door deze beschildering is de belevingswaarde van de fietstunnels verbeterd. De reacties op de verfraaiing zijn positief en gewaardeerd door wandelaars, fietsers en bromfietsers die gebruik maken van de tunnels. De gemeente verzoekt mensen die tips hebben, die kunnen leiden naar de dader(s), zich te melden bij de politie of te bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

(bron: Gemeente Enschede)
(foto: 112Twente | www.112twente.nl)