Verdachten aangehouden voor poging inbraak tandartsenpraktijk Enschede

Enschede – Vrijdag 3 december zijn even voor middernacht drie verdachten aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak bij een tandartsenpraktijk aan de Kuipersdijk in Enschede. De afgelopen periode werd vaker ingebroken in tandartspraktijken. Er wordt onderzocht of deze verdachten ook betrokken zijn bij de eerdere inbraken.

Aanhouding bij een auto
Rond 23.30 uur meldde een alerte getuige een verdachte situatie. Tevens ging in de buurt een inbraakalarm af bij een tandartsenpraktijk. Diverse agenten gingen ter plaatse en troffen de drie mannen aan in een auto. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Rozenburg, een 37-jarige man en 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Eerdere inbraken
Afgelopen tijd vonden meerdere inbraken plaats bij tandartspraktijken in Oost-Nederland. De politie heeft het vermoeden dat de inbraken verband houden met mobiel banditisme. Het gaat dan om internationaal rondtrekkende dadergroepen die zich schuldig maken aan verschillende vermogensdelicten, fraude en oplichtingsdelicten. In korte termijn worden vaak meerdere diefstallen gepleegd. Zij werken veelal in georganiseerd verband en richten zich op een specifieke buit.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!