Verdachte diefstal politieauto Enschede aangehouden

Enschede, Gouda – De 25-jarige man die 4 juni jl. met handboeien om een politieauto ontvreemde is 8 september in Gouda aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Op woensdag 4 juni werd een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden als verdachte van het uitgeven van vals geld. De 25-jarige gaat er na zijn aanhouding vandoor in de politieauto, zie onderstaand bericht.

Op maandag 8 september wordt in Gouda een verdachte aangehouden voor een autokraak. Dit blijkt na onderzoek tevens de verdachte te zijn van de politieautodiefstal en het uitgeven van vals geld in Enschede. De 25-jarige verdachte is na verhoor in Gouda overgebracht voor verder onderzoek naar het Politie Arrestantencentrum in Borne.

Bericht van 5 juni 2014:
Verdachte diefstal politieauto nog voortvluchtig

Enschede
Op woensdagavond 4 juni heeft een verdachte een politieauto gestolen. De auto is niet veel later aangetroffen. De verdachte is nog voortvluchtig.

Rond 23.30 uur werd door een pizzabezorger gemeld dat een klant aan de Belgielaan had betaald met een vals briefje van 50 euro. De verdachte van het uitgeven hiervan, een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, kon direct worden aangehouden. Hij werd geboeid achter in de politieauto geplaatst om overgebracht te worden naar het Politie Arrestantencentrum in Borne. Op een onbewaakt moment wist de verdachte achter het stuur plaats te nemen en ging er met de politieauto vandoor. De politieauto, die voorzien is van GPS, kon door de meldkamer worden gevolgd. De politieauto stopte een half uur later op de Rietveldhof. Toen gealarmeerde agenten bij de auto kwamen was de verdachte inmiddels verdwenen. De politie is direct een zoekactie gestart maar heeft de verdachte niet aangetroffen.

(bron: politie)