Veenbrand op grens bij Enschede-Zuid: 10.000 vierkante meter in brand

Enschede – In het natuurgebied Aamsveen op de Duits-Nederlandse grens ter hoogte van Enschede is aan het eind van de middag brand ontstaan. Door de meldkamer zijn direct meerdere eenheden uit Twente en omliggende korpsen opgeroepen om de brand te bestrijden.

De exacte locatie van de brand was met brandweervoertuigen niet te bereiken. De eerste eenheden zijn te voet met zgn. ‘vuurzwepen’ (met dit gereedschap worden de vlammen met een slaande beweging gedoofd) het veengebied ingetrokken om de brand te blussen.

Vrijwel direct is ook de Handcrew Overijssel ingezet. Dit is een team van specialisten natuurbrandbestrijding. De Handcrew gaat ook te voet het veld in om met water en speciaal gereedschap de hotspots en vuur dat zich mogelijk onder de grond bevindt te blussen. Het nablussen heeft tot het begin van de avond geduurd. Ook is drone Argus ingezet om van bovenaf een goed beeld van de brand te krijgen. Dit doen we door gerichter te kunnen blussen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is er flora en fauna verloren gegaan. De totale oppervlakte van de brand bedroeg 10.000 m2. Vanuit diverse kazernes uit Twente zijn zowel blusvoertuigen, tankwagens met water en ondersteunende voertuigen ingezet. Ongeveer 70 brandweermensen hebben de brand bestreden.

(foto: 112Twente | News United)