UPDATE: Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden, waarschuwingsschot gelost

Enschede – De politie heeft een verdachte aangehouden i.v.m. bedreiging en mishandeling van vrouw.

Op dinsdag 2 augustus omstreeks 19.00 uur heeft de politie een 43-jarige man uit Enschede aangehouden aan de C.J. Snuifstraat in Enschede. De man wordt ervan verdacht omstreeks 17.00 uur een aanrijding te hebben gehad met zijn auto op de Parkweg. Bij het gegevens uitwisselen met de bestuurder van de auto, waarmee hij met zijn auto een aanrijding heeft gehad, heeft hij mogelijk gedreigd met een vuurwapen. Deze bestuurder is toen weggereden. Ook de verdachte is weggereden en even later met zijn auto op een ander deel van de Parkweg tegen een lantaarnpaal gereden en toen lopend de wijk in gevlucht richting Poolmansweg.

De politie is vanaf dat moment gestart met een zoektocht naar deze man. Omstreeks 18.45 uur kwam de melding dat de verdachte man mogelijk een 37-jarige vrouw uit Enschede zou mishandelen en bedreigen in een portiek van een appartement aan de C.J. Snuifstraat. Een arrestatie-eenheid van de politie kwam in actie en heeft de aanhouding van deze verdachte gedaan, omdat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van vuurwapenbezit door de verdachte. De politie heeft bij de aanhouding een waarschuwingsschot gelost. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencomplex van de politie in Borne, waar hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld aan haar verwondingen.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met dit onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, team districtsrecherche in Twente via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.