UPDATE: Twee mannen aangehouden in onderzoek naar conflict aan Van Lochemstraat

Enschede – Vrijdagmiddag 5 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het conflict dat woensdag 27 juli plaats vond op de Van Lochemstraat in Enschede. Bij het conflict zou ook geschoten zijn. Er raakte niemand gewond. Die woensdagavond 27 juli werden de eerste twee verdachten al aangehouden.

De verdachten die vrijdag zijn aangehouden zijn twee mannen van 23 en 36 uit Enschede. Één van hen werd in een woning in Enschede aangehouden, de ander werd op de A1 aan de kant gezet met zijn auto en aangehouden. Op woensdag 27 juli werden een 26-jarige Amsterdammer en een 24-jarige Enschedeër aangehouden. Het onderzoek naar de exacte toedracht en de aanleiding van het conflict is nog in volle gang. Om die reden kan de politie op dit moment nog niet nader ingaan op wat precies de rol van elke verdachte was in het conflict. Nog steeds zijn tips over het conflict zeer welkom.

Melding
Die woensdag 27 juli ontving de politie rond 18.45 uur een melding dat er geschoten was op de Van Lochemstraat. Getuigen gaven duidelijke signalementen van de mannen die daarbij betrokken zouden zijn. Eén van de mannen zou zijn weggereden op een witte scooter. Agenten die na de melding op weg waren naar de Van Lochemstraat zagen op de Haaksbergerstraat een man op een witte scooter rijden die aan het opgegeven signalement voldeed en hielden deze 26-jarige Amsterdammer aan. Nader onderzoek leidde die avond ook naar de tweede verdachte, de 24-jarige man, die in de loop van de avond werd aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en zitten nog vast.

Ook de verdachten die gisteren zijn aangehouden zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Tips
Weet u meer of was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).