UPDATE: Brandweer redt bewoonster uit woning Enschede

Enschede – Vannacht heeft de brandweer een jongedame uit haar woning gered.

In een danscentrum onder haar appartement was brand ontstaan waarbij veel rook vrij kwam. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige bewoners van de appartementen kunnen wegens rookschade niet terug

De brandweer werd maandag 24 augustus rond 03.30 gealarmeerd voor een brand in Danscentrum Dekker aan de Wooldrikweg in Enschede. Bij aankomst kwam er al veel rook vrij. De brand in het danscentrum kon snel geblust worden, na een half uur kon het sein brandmeester gegeven worden. De brand- en rookschade is enorm. 
Boven het danscentrum bevinden zich zes appartementen. De bewoners van deze appartementen zijn door het afgaan van een rookmelder wakker geworden en hebben zich in veiligheid kunnen brengen. De appartementen zijn niet bij de brand betrokken geweest, maar stonden stijf onder de rook. De brandweer heeft alle ruimtes verkend en in een slaapkamer een jongedame aangetroffen. Zij is door de brandweer naar buiten gehaald en ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De bewoners van alle appartementen kunnen vanwege rookschade voorlopig niet terug. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht.
De brand is vermoedelijk ontstaat in de buurt van muziekinstallatie van het danscentrum. Er wordt nog nader onderzoek gedaan.

(bron: Brandweer Twente)
(foto: www.112twente.nl)