UPDATE: Beloning van €17.500,- in onderzoek van beschieting advocaat in Gronau, politie zoekt twee mannen

Gronau/Enschede/Losser – Ruim een half jaar geleden werd een Nederlandse advocaat beschoten in de Duitse plaats Gronau. Sindsdien is het onderzoek naar de daders in volle gang. De Hoofdofficier van Justitie heeft inmiddels een beloning uitgeloofd van 17.500 euro voor de gouden tip die naar hen leidt.
Op woensdagochtend 6 november 2019 werd de advocaat op de Losserstrasse beschoten vanuit een rijdende auto. Hij liet op dat moment zijn hond uit. Het slachtoffer raakte levensbedreigend gewond en heeft aan de aanslag blijvend letsel overgehouden.

Olympic Gym
Het slachtoffer werkt als curator bij het faillissement van Olympic Gym in het Nederlandse Losser, vlak bij Gronau. De politie doet momenteel onderzoek naar een mogelijk verband. Inmiddels zit in het pand van het failliete Olympic Gym een nieuwe sportschool, met een nieuwe eigenaar, onder de naam De Sportfabriek.

Onbekend duo bij De Sportfabriek
In januari 2019 kwamen bij de nieuwe sportschool De Sportfabriek twee mannen langs. De politie wil graag met deze twee mannen in contact komen. Het is niet bekend of zij iets met de beschieting te maken hebben. De mannen worden momenteel niet gezien als verdachten.

De twee spraken gebrekkig Duits. De man met de rode schoenen had in beide oren oorbellen en heeft een slecht gebit en een tatoeage in zijn nek.

Bent of herkent u een van de mannen op de beelden? Of beschikt u over informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neem dan op één van onderstaande manieren contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876