UPDATE: Auto over de kop na achtervolging vanuit Oldenzaal

Oldenzaal/Enschede – Op zaterdagochtend 22 november zag de politie op de Enschedesestraat in Oldenzaal een auto met een defect dimlicht.

De politie keerde om de bestuurder van de auto staande te houden en de auto te controleren. Bij het zien van de politie verhoogde deze auto de snelheid en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie volgde de auto maar deze liep op hen uit.

Op een gegeven moment reed de auto de bebouwde kom van Enschede in en sloeg op de kruising met de Tichelweg rechtsaf de Roombeekstraat in. Daar raakte de bestuurder de controle over het voertuig kwijt en vloog de auto over de kop en raakte vervolgens twee andere voertuigen. De bestuurder en een inzittende stapten vervolgens uit. De bestuurder, een 25-jarige man uit Haaksbergen, werd aangehouden voor het veroorzaken van gevaar op de weg.

Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 390 ug/l. Ook bleek hij in het bezit te zijn van een hoeveelheid cocaïne. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg.

(bron: politie)
(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)