UPDATE: Achtervolging door Enschede; politie boeit verdachte vast aan lantaarnpaal

Enschede – Twee mannen worden verdacht van poging inbraak in woning en diefstal benzine uit auto. Toen de agenten hen kort daarna aantroffen sloegen ze op de vlucht waardoor er een achtervolging plaatsvond.

Op zaterdag 16 mei omstreeks 19.00 uur kwamen twee meldingen bij de politie binnen waarbij in beide gevallen een rode auto voorzien van dezelfde kentekencombinatie en twee mannen erin waren gezien. De ene melding was een poging inbraak in woning aan de Poolmansweg in Enschede en de andere melding was een gelukte diefstal van benzine uit een geparkeerde auto aan het Spaansland in Enschede. De gealarmeerde agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in.

Achtervolging
Op de Parkweg in Enschede zagen de agenten de betreffende rode auto met kentekencombinatie met daarin twee mannen staan. De agenten hebben vervolgens hun dienstauto voor de rode auto gezet en stapten uit om de twee mannen te controleren. De portierdeuren waren afgesloten en de bestuurder haalde zijn voertuig van de handrem en reed er vandoor. Hierop hebben de politieagenten de achtervolging ingezet. De rode auto reed met hoge snelheid door de stad. De politieagenten hebben, naast hun stopbord ook gebruik gemaakt optische- en geluidssignalen om overige weggebruikers te waarschuwen.

Bijrijder aangehouden
Toen de bestuurder van de rode auto op de Jan Vermeerstraat in Enschede op het trottoir tot stilstand kwam rende een agent uit de dienstauto. De bestuurder probeerde er weer van door te gaan. De bijrijder van de auto stapte uit. Hij, een 41-jarige man uit Enschede, werd onmiddellijk aangehouden en geboeid om een lantaarnpaal om te voorkomen dat hij er alsnog vandoor ging. De politieauto was inmiddels zodanig gemanoeuvreerd om te voorkomen dat de bestuurder van de rode auto er vandoor kon gaan. De bestuurder probeerde het echter toch en reed met zijn rode auto tegen de politieauto auto aan. De bestuurder, een 37-jarige man uit Enschede, stapte uit en rende weg in de richting van de Adriaen Brouwerstraat in Enschede.

Nog met behulp van omstanders is gezocht naar deze man maar hij werd niet meer aangetroffen. De 37-jarige man is een bekende van de politie. Zijn auto werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de poging inbraak, diefstal benzine en er zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het roekeloze rijgedrag van de bestuurder.

Bekijk HIER de video

(bron: politie)
(foto: 112twente | www.112Twente.nl)
(video: YouTube)