Tweetal gijzelt Enschedeër na schietincident Oude Buurserdijk

Enschede – Na het schietincident aan de Oude Buurserdijk heeft het vluchtende tweetal Van der Ploeg en Bircan, afgelopen avond op de Arendsweg een gezin gegijzeld.

Gijzeling

Het gezochte stel is rond 20:00 uur met meeneming van de vader van het gezin vertrokken in de blauwe Honda CRV (kenteken 71-DP-LK) van het gezin. Om 20:40 uur is de gegijzelde man in Ahaus (Duitsland) uit zijn wagen gezet en kon hij de politie alarmeren.

Gevaarszetting

Op dit moment zijn alle Nederlandse- en Duitse autoriteiten in de grensstreek op de hoogte gesteld van de gepleegde misdrijven van het tweetal en hun gevaarsetting.

Meer strafbare feiten

Het tweetal, een getinte gedrongen man met dikke lippenen een getinte vrouw wordt, naast het schietincident op een camping onder Enschede en bovenstaande gijzeling, verantwoordelijk gehouden voor een ontvoering in Meppel en een gewelddadige overval in het Brabantse Lage Mierse. De auto (blauwe Honda CRV) waarin zij rijden kan voorzien zijn van andere kentekenplaten.

Politieonderzoek

De politie aan beide zijden van de grens is een uitgebreid onderzoek naar het tweetal gestart. Met nadruk wordt gewezen op de levensgevaarlijke daders en sterk ontraden zelf actie in hun richting te ondernemen. Ook wordt geadviseerd om geen vreemden in uw woning toe te laten die onderdak zoeken.

Tips en meldingen kunnen via 112 worden doorgegeven aan de politie.

(Bron: politie)