Twee jongens van 14 en 15 aangehouden voor poging diefstal met geweld in Enschede

Enschede – Donderdag 18 maart rond 19.38 uur liep een 24-jarige man naar de bushalte aan de Beekwoudehoek in Enschede. Bij de bushalte bevonden zich twee jongens. Het leek of zij ook op de bus stonden te wachten. Terwijl de man, tijdens het wachten, op zijn telefoon nieuwsberichten aan het lezen was kwam één van de jongens op hem af. Hij zette een flink mes tegen de borst van de man en zei dat hij zijn telefoon wilde. Hierbij dreigde hij de man.

De 24-jarige man bleef rustig en riep een paar keer om hulp. Hierop renden de twee jongens weg in de richting van de Beksprinkhoek. Toen de bus arriveerde heeft de buschauffeur snel de politie geïnformeerd en de man naar het politiebureau gebracht voor het doen van aangifte.

Ondertussen was het signalement verspreid onder de surveillerende politieagenten. In de omgeving van de Runerberghoek zagen agenten twee jongens, die voldeden aan het signalement lopen. Bij het zien van de politieagenten gingen ze er vandoor. De agenten renden echter sneller en konden de jongens, 14 en 15 jaar uit Enschede aanhouden.

De jongens worden verdacht van poging diefstal met geweld. Bij één van hen werd een groot zogenaamd rambo-mes achter zijn broeksband aangetroffen. De andere jongen had een zilver klapmes in zijn jas. De messen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De jongens zijn opgesloten in het Politiearrestantencentrum in Borne en in verzekering gesteld.

Ben je getuige geweest van deze poging tot diefstal met geweld en heb je nog geen contact gehad met de politie? Laat het de politie weten via 0900-8844.