Tien aanhoudingen rondom wedstrijd in Enschede, centrum leeg geveegd door ME

Enschede – Na de wedstrijd vond er een vechtpartij plaats in het voetbalstadion. Hierbij werden rake klappen over en weer uitgedeeld tussen de supportersgroepen.

De Mobiele Eenheid is daarop ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Ook rondom het stadion was het onrustig en is er inzet geweest van diverse eenheden. Het overgrote deel van de Hammarby-supporters is uiteindelijk door de politie gefaciliteerd met vervoer naar hun hotel.

In verband met de incidenten is in goed overleg met de organisatoren van Grolsch Summer Sounds besloten om dit evenement eerder te beëindigen. Tevens heeft de gemeente Enschede in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie de horecaondernemers gevraagd om vanaf middernacht hun etablissement te sluiten.

Tot nu toe zijn er tien personen aangehouden door de politie voor ondee andere openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging van een ambtenaar in functie. Hierbij zit één minderjarige bij. Hij zal in de loop van de nacht weer in vrijheid worden gesteld.

(foto: 112Twente | News United)