Stand onderzoek overvallen n.a.v. aanhouding vuurwapengevaarlijke verdachte

Enschede, Duitsland – Het onderzoek naar de overval in Glanerbrug en de carjacking in Enschede, waarbij de vuurwapengevaarlijke verdachte is aangehouden, is in volle gang.

De 29-jarige verdachte is 20 februari in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van meerdere gewapende overvallen. In Nederland wordt hij verdacht van de gewapende overval op 17 februari jl. in Glanerbrug en carjacking. In Duitsland wordt hij verdacht van tenminste vijf gewapende overvallen, een carjacking en diefstal van een auto. Tevens wordt onderzocht of hij verantwoordelijk is voor andere gepleegde overvallen in de grensstreek.

Aangehouden man en vrouw niet betrokken bij overval
Op 17 februari zijn twee personen, een 30-jarige vrouw en een 41-jarige man, verdacht van mogelijk betrokkenheid bij de overval aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat zij niks met de zaak te maken hebben en zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Vrouw in vluchtauto nog spoorloos
Het onderzoeksteam is nog op zoek naar de vrouw die mogelijk de vluchtauto heeft bestuurd. Het gaat om een blanke vrouw met een Oost Europees uiterlijk, ongeveer 30 jaar, donker haar geknipt in een bobline. De vrouw wordt omschreven als een nette dame met een smal postuur.

Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek, neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

(bron: politie)
(foto: www.112Twente.nl)